Notice: Undefined index: SESSION_UNAME in /data/disainioo.ee/subdomains/arhiiv/getpage.php on line 5
 Disainiöö
Disainiöö
2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014   
Facebook

VII DISAINIÖÖ Tallinnas ja Tartus

20.–23.septembrini toimub Eesti disainielu elavdajana tuntuks saanud Disainiöö. VII festival keskendub valdkondadele, milles disaini roll elukeskkonna paremaks muutmisel on toonud käegakatsutavaid tulemusi. 

Design Matters egiidi all toimuvad seminarid, konkursid ja kontaktiöö keskendub disaini ja ettevõtete koostööle ning aitab lahti mõtestada edu võimalikkuse mudeleid erinevate valdkondade vahel tutvustades praktikute edulugusid mööbli- ja moetööstuse valdkonnas. Esinejate seas on eesti juurtega maailmatuntud moedisainer Oskar Metsavaht Brasiiliast, Per Mollerup, Tapio Anttila, Adam von Haffner Paulsen, Fabien Cappello, Pekka Timonen jt tunnustatud disainerid Taanist ning Suurbritanniast.   
    
Disainihuvilistel on võimalik kõrvutada erinevate maade loomepotentsiaali; mõõtu saab võtta Taani disainiauhindadega Index ning Leedu disainiauhinna nominentidega. Ulatuslik rahvusvaheline näitus Elevaatoris tutvustab tootedisaini uudiseid. Keskkonna ligipääsetavusele keskendub rahvusvaheline väljapanek Cities For All. Plakatiaktsioon Rodchenko 120 tunnustab konstruktivismi rajajat, tutvuda saab moodsa vene plakatiga ning fotonäitustega jm.  

Festivali tippsündmus on Eesti Disainiauhindade gala Lennusadamas, mis on sel aastal katuseks BRUNO auhinnale kui ka teistele disainiauhindadele. Tunnustust jagatakse nii tootedisaini, graafilise disaini kui ka teenuse disaini valdkonnas. Nominentide töödega saab tutvuda netis ja näitustel; galat ilmestab Oskar Metsavahi moeshow.  

Tavapäraselt on festivali kavas erinevad töötoad, kiirloenguid saab jälgida Pecha Kucha õhtul; noortele disaineritele on suunatud Portfolio café; Reet Ausilt on oodata elamusetendust Trash to Trend. Kultuuripealinn Guimarãesi stardib Balti jaamast kunstirong Cosmic Underground. Disainiööd aitavad oma üritustega rikastada sattelliidid üle terve linna. Festivali tõmbekeskused asuvad Rotermanni kvartalis ja Eesti Disaini Majas, kus asub ka disainiööklubi. Lisaks Tallinnas toimuvale saavad sel aastal festivalielamusest osa ka tartlased. Tartus koonduvad üritused alates 27.septembrist Loomemajanduskeskusesse. Disainiöö peakorraldaja on Eesti Disainerite Liit.   

uudised

29.09 16:00 Mitmed näitused veel avatudLoe edasi
28.09 10:15 RÕIVADISAINI PROGRAMM “Moes on disain” täna kell 17.00Loe edasi
28.09 10:00 Näituse “Disaini Viggad“ arutelu täna kell 12.00Loe edasi
27.09 14:00 Disainerite näoraamatu näitus ka internetisLoe edasi
27.09 13:00 Bruno tootedisainiauhinnad jagatudLoe edasi
uudiste arhiiv